Weekplanning + Gratis download


Moleskine redPlanning maken, tips en gratis download

Wie voor iedere week een weekplanning maakt, krijgt meer voor elkaar dan iemand die dat niet doet. Het klinkt misschien overdreven, maar het is echt zo. Door een planning te maken voor alle dingen die je gedaan wilt krijgen in de komende week, weet je veel beter waar je je op moet focussen om je doelen te behalen en zorg je ervoor dat je tijd niet opgeslokt wordt door andere dingen die tussendoor komen.Gratis weekplanner printable

Laat je gegevens achter om de weekplanner printable gratis te downloaden. Wanneer je je gegevens achterlaten sturen wij je nog maximaal 4 handige planningstips waar je je altijd weer voor kunt uitschrijven. Wij zullen je niet spammen met onzin-mailtjes!

Het is vaak verleidelijk om even snel tussendoor een taak op te pakken of bijvoorbeeld op werk even iets voor iemand anders te doen. Vaak nemen dit soort klusjes meer tijd in beslag dat je van te voren had bedacht en dan kun je in de knel raken met je eigen plannen. Zonde!

Voorkom een te strakke weekplanning

Als je aan het begin van iedere week een planning maakt kan het ook voorkomen dat je direct al ziet dat je niet goed uitkomt met de tijd. Je kunt dan op voorhand al wat afspraken verzetten in plaats van dit op het laatste moment te doen. Nog erger is het als je enorm moet gaan stressen om alles toch op tijd voor elkaar te krijgen. Voorkom dit door aan het begin van de week een weekplanning te maken, bijvoorbeeld op zondag.

Dotted​ ​Rock Paper on the Rock De Groene Meisjes

10 minuten per week

Het lijkt misschien veel werk om iedere week je hele week voor te bereiden, maar uiteindelijk win je er juist veel tijd mee. Het opzetten van een weekplanning kost je hooguit 10 minuten en bespaart je zo veel meer. Het is echt een aanrader. Neem je dus voor om op zondag(avond) even na te denken over wat je precies wilt bereiken volgende week en vooral ook hoe je dit wilt en kunt gaan doen.

Een paar handige tips

Wees realistisch

Het is verleidelijk om super veel taken en afspraken in je planning te stoppen en dan te denken dat je hiervan heel productief zal worden. In de praktijk werkt dit juist averechts. Bepaalde dingen liggen nu eenmaal alvast en nemen ook behoorlijk wat tijd in beslag: werken, slapen, de reistijd van en naar je werk, sporten en andere sociale verplichtingen.

Luiaard Slow Down planblok A5Niet te strak

Maar geen planning van uur tot uur. Je zult je hier nooit aan kunnen houden omdat er altijd wel iets uitloopt en om je simpelweg niet altijd gemotiveerd zult zijn. Noteer liever twee of drie hoofdtaken die je per dag wilt afronden. Bij grote projecten kun je het beste werken met sub-projecten. Kleine projecten die samen het eindresultaat van je project vormen.

Vrij plannen

Merk je dat je het van tijd tot tijd ontzettend druk hebt? Plan dan voor jezelf eens een dag of ochtend vrij. Noteer 'VRIJHOUDEN' in je planning en houd je hier ook aan. Niks is zo lekker als een ochtendje aanrommelen zonder dat je verplichtingen hebt. Het grappige is ook dat de meeste mensen op dit soort ochtenden juist veel gedaan krijgen omdat het niet moet.

Taken die er anders niet van komen

Iedereen heeft van die taken die eeuwig blijven liggen. Ze nemen op zich niet zo veel tijd in beslag, maar op de een of andere manier komt het er al maanden niet van. Het kan variëren van het schilderen van een kastje tot het ophangen van een schilderij of wat spullen op marktplaats zetten. Zet dit soort taken op een aparte lijst en deel die geleidelijk in in je weekplanningen. Je zult merken dat je productiever wordt.

Leer jezelf aan om te onthouden hoeveel tijd je kwijt bent aan bepaalde taken

Deze tip gaf Mascha Feoktistova in één van haar vlogs. Als je voor langere tijd bijhoudt hoeveel tijd je kwijt bent aan bepaalde taken, kun je in de toekomst beter plannen en zul je minder vaak de fout maken dat je te weinig tijd rekent voor bepaalde bezigheden.

Gratis, van PaperLovers.nl voor jou!

Om je op gang te helpen krijg je van PaperLovers.nl een gratis weekplanner die je iedere week weer opnieuw uit kunt printen.
En werkt het ook voor jou? Dan is het misschien een idee om je weekplanningen bij te gaan houden in een echter planner of een ander leuk boekje.

Jouw tijd, jouw leven! Succes <3

Voordelen van de GRATIS PaperLovers.nl planner

Deze planner kun je iedere week weer opnieuw gebruiken. Je download hem één keer en kunt hem vervolgens oneindig vaak afdrukken. Deze weekplanner heeft een A4-formaat met een horizontale indeling. Er is genoeg ruimte voor al jouw activiteiten overdag. Dankzij de handige driedeling per dag kun je ochtend, middag en avond apart indelen. Ook kun je ervoor kiezen om deze driedeling te gebruiken voor bijvoorbeeld werk, privé en maaltijden.

Aan de onderkant van iedere dag vind je een zestal glaasjes om je water-intake bij te houden. Daarnaast is er ruimte voor je belangrijkste privé- en werktaken van de week. Zo zorg je ervoor dat je focust op de dingen die er echt toe doen.

weekplanner ma-zo preview

Alles nog even op een rijtje:

  • Formaat: A4
  • Horizontale indeling
  • Handige planner voor een hele week
  • Praktische driedeling per dag
  • Water-intake bijhouden per dag
  • Ruimte voor extra notities
  • Zorgt voor focus op de dingen die er echt toe doen
  • Eén keer downloaden= 'oneindig' afdrukken