Geplaatst op Geef een reactie

10 ideeën om reisdagboek bij te houden

Een reisdagboek of reisjournaal kun je zowel voor, na als tijdens je reis gebruiken. Op die manier is het niet alleen een mooi gestyled boekje, maar wordt hij ook daadwerkelijk gebruikt als je aan het reizen bent. Hoe leuk is het als je kunt zeggen dat het boekje ook daadwerkelijk op de bestemming geweest is? Met deze negen tips maak jij een fantastisch reisdagboek waar je met plezier aan werkt en jaren later nog graag in terugkijkt.

Voor je op reis gaat

 1. Reisschema. Voor je op reis gaat kun je al aan de slag met je reisdagboek. Je reis begint eigenlijk al zodra je hem gaat boeken. Het meest logisch is dus om je reisdagboek te beginnen met een schema van de vluchten en overnachtingen die je geboekt hebt. Misschien maak je wel een rondreis. Dan kun je deze mooi weergeven op een kaart van de omgeving.
 2. To-do lijst. Als je je schema op orde hebt kun je je gaan oriënteren op wat je allemaal wilt gaan bezoeken op de plek van bestemming. Een echte to-do lijst is het natuurlijk niet. Het is meer een must-see of want-to-visit lijst. Maar ook hiervoor geldt: gegarandeerd extra voorpret voor je daadwerkelijk op vakantie gaat.
 3. Paklijst. Minder sexy maar wel praktisch: maak een paklijst voor als je op vakantie gaat. In de loop der tijd kun je hem aanvullen als je iets te binnen schiet en als je daadwerkelijk gaat pakken hoef je alleen maar je lijst te bekijken en af te vinken. Super handig om voor te voren geregeld te hebben. Maar, wil je het allemaal wel mooi weergeven, dan kun je er ook voor kiezen om een geïllustreerde paklijst te maken (eventueel naast een geschreven lijst). Dat ziet er super mooi uit en geeft je een mooi overzicht van de spullen die je mee wilt nemen.

Tijdens de vakantie

 1. Verzamel (papieren)herinneringen. Ergens een smoothie gedronken op een mooie plek? Of kaartjes gekocht voor een museum? Bewaar alles van papier en gebruik het voor je reisdagboek. Een korte omschrijving erbij volstaat. Die soort papieren herinneringen maken het zo tastbaar! Veel papier zorgt er natuurlijk wel voor dat je reisjournal erg dik wordt. Je kunt dan kiezen voor een notitieboek met een spiralen rug zodat de rug niet scheurt.
 2. Foto’s. Foto’s maken doe je waarschijnlijk automatisch al wel veel op vakantie. Maar druk je ze ook af? Gebruik foto’s om je reisdagboek aan te vullen. Het is dus niet per se de bedoeling dat je het hele reisdagboek volplakt met foto’s. Daar heb je immers een fotoboek voor. Wat je niet moet vergeten is om een foto te maken van je reisjournal op de bestemming!
 3. Probeer iedere dag een korte aantekening te maken van wat je gedaan hebt die dag. Houdt ruimte over voor de extra’s die je later toe wilt voegen aan de pagina. Weet je nog niet hoe je je pagina in wilt gaan richten? maak je aantekeningen dan digitaal, bijvoorbeeld op je telefoon, of houdt het bij in een apart notitieboekje.
 4. Illustraties. Als je van tekenen houdt, of je er nu goed in bent of niet, is het een leuk idee om illustraties te maken tijdens je reis.

Als je weer thuis bent

 1. Vul je reisdagboek aan met de foto’s die je gemaakt hebt op vakantie. Print ze uit of laat ze afdrukken. Dit laatste zorgt er wel voor dat je een nogal chucky boekje krijgt omdat de foto’s best wel ‘dik’ zijn.
 2. Werk je aantekeningen uit. Combineer tekst mooi met de papieren herinneringen en eventueel met foto’s.
 3. Versier de cover van je reisdagboek met stickers van de plek van bestemming en vergeet niet de bestemming zelf en de periode waarin je reisde te vermelden.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan eens een kijkje op ons Pinterest board waar je allerlei soorten reisdagboeken vindt.

Geplaatst op Geef een reactie

Doelen stellen met de Structuurjunkie Planner

Structuurjunkie Cynthia Schultz heeft alweer een paar jaar haar eigen planner in de schappen liggen; de Structuurjunkie Planner. Naast de planner heeft zij ook een allerlei andere boeken en cursussen ontwikkeld en uitgebracht. Je kunt regelmatig een workshop bij haar volgen om nog meer uit je planner te halen en nieuwe plan skills te leren. Super leuk als je van plannen en planners houdt! Houd haar Instagram in de gaten als je ook eens een workshop bij wilt wonen. Uiteraard kun je ook  aan de slag en doelen stellen met de Structuurjunkie Planner zonder een workshop te volgen.

Structuurjunkie Planner Cynthia wijn

De Structuurjunkie Planner is méér dan een planner

De Structuurjunkie Planner onderscheidt zich van andere planners doordat je er meer mee doet dan alleen je afspraken noteren en op die manier je week indeelt. Met de Structuurjunkie Planner is het de bedoeling dat je begint met het stellen van doelen. Waar wil je naartoe werken? Denk groot in doelen, maar ook in tijd ( wat wil ik over 5 jaar?), ga terug naar 3 maanden, maak tussendoelen en ga vervolgens terug naar de aankomende maand. Wat moet je nú doen om naar je grotere doel toe te werken? Rome is niet in een dag gebouwd en zo is het ook met jouw doelen. Je behaalt ze niet zomaar van de ene op de andere dag. Je zult er echt naartoe moeten werken.

Jouw doelen in de Structuurjunkie Planner

Vaak is het zo dat je wel ongeveer weet wat je wilt in de toekomst, maar dat je er nooit echt goed over na heb gedacht hoe je daar dan kunt komen. Doe je dit wel, dan maak je het voor jezelf een stuk makkelijker. Met de Structuurjunkie Planner wordt je hierbij als het ware aan het handje genomen.

doelen stellen met de structuurjunkie planner

Je begint met opschrijven wat je graag zou willen zijn, doen, behalen etc. Niks is gek genoeg. Op deze manier kom je wellicht op dingen die je normaal gesproken links zou laten liggen omdat ze ‘toch niet kunnen’ of ‘te moeilijk zijn’. Maak voor jezelf een stappenplan met tussendoelen en je zult merken dat er opeens een stuk minder mogelijk is. Ieder mini stapje dat je maakt richting je uiteindelijke doel is er één en de Structuurjunkie Planner kan je daarbij helpen.

Op dit moment zijn er verschillende soorten structuurjunkibplanners te koop:

Structuurjunkieplanner ongedateerd nachtblauw
Structuurjunkieplanner ongedateerd nachtblauw A4 formaat
Structuurjunkie Businessplanner 2021, voor als je een bedrijf hebt
Structuurjunkie Planner 2021/2022, voor school/studie
Structuurjunkie Planner 2021/2022 A4 formaat

Let op: deze post bevat affiliate linkjes. Koop je een planner via een van deze linkjes bij Cynthia, dan ontvang ik hier een klein percentage over.

Geplaatst op 4 Reacties

Verschillen oude Mascha Planners en nieuwe witte Mascha Planner

Binnenkort komt alweer de vierde Mascha Planner uit, een witte Mascha Planner met holographic design. Eerst was er de roze planner, toen de Lila Mascha Planner en excusief bij Bol.com nog een Blauwe Mascha planner. Al deze planners waren tijdelijk te koop en voor iedere shop gold OP=OP. Ook hier bij Paperlovers.nl zijn we helemaal door onze voorraad lila Mascha Planners heen. Maar niet getreurd! De nieuwste Mascha Planner die vanaf september 2018 te koop is, zal niet meer limeted zijn en is dus vanaf dan blijvend te koop.

Wat zijn de verschillen?

Omdat er al een aantal eerdere versies geweest zijn, is de witte Mascha Planner nog mooier dan haar voorgangers. Maar wat zijn nu precies te verschillen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

Witte Mascha Planner
Witte Mascha Planner
 • De kaft is harder waardoor hij langer meegaat. Dit is misschien wel het meest opvallende verschil met de voorgangers van deze Mascha  Planner;
 • De cover heeft een holographic design, voorheen waren er gouden stippen of sterren op de cover gedrukt;
 • De ringband is zilverkleurig in plaats van goudkleurig;
 • Andere kleuren aan de binnenkant van de planner. Voorheen waren de kleuren van de Mascha Planner aan de binnenkant ook nog roze en paars, nu zijn de kleuren alleen nog groen en blauw. Op deze manier is de Mascha Planner iets minder ‘meisjesachtig’.
 • In de maand en weekoverzichten zijn lichte rasters toegevoegd waardoor je makkelijker een bullet journal achtig effect creëert. Je kunt er handig gebruik van maken, maar doordat de lijntjes licht gedrukt zijn hoeft dit niet.
 • De goodies zitten niet meer in een vak in de kapt van de Mascha Planner, maar zijn netjes opgeborgen in een plastic mapje voorin de planner. Deze kun je ook gebruiken om belangrijke papieren in te bewaren.

De witte Mascha Planner is nu verkrijgbaar. Ben je geïnteresseerd en wil je hem graag hebben? Stuur ons dan een mailtje via info@paperlovers.nl en we houden er eentje voor je apart.

De

De Mascha Planner hebben wij op dit moment niet meer op voorraad. Wel hebben we andere ongedateerde planners en agenda’s voor 2020 in de shop:

Geplaatst op Geef een reactie

Minder tijd op je smartphone doorbrengen, met deze tips gaat het lukken

Minder tijd op je smartphoneGemiddeld staren we acht uur per dag naar een beeldscherm. Of het nu de computer op kantoor is, de televisie of je smartphone. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat we slechter slapen, ons mentaal minder goed voelen en waarschijnlijk word je er nog dik van ook. De grootste boosdoener van veel schermtijd is hoogstwaarschijnlijk ook bij jou je smartphone. Minder tijd op je smartphone doorbrengen is dus geen slecht idee.

Bij iedere trilling en ieder piepje even kijken wat er aan de hand is, klinkt jou vast ook niet vreemd in de oren. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je minder tijd op je telefoon doorbrengt zonder dat je het idee hebt dat je van alles mist?

Kijk op vaste tijden op je smartphone

Kijk alleen op vaste tijden op je smartphone. Bijvoorbeeld om 10:00 uur in de ochtend, 14:00 in de middag en ‘s avonds nog een keer. Uiteraard neem je dan wel gewoon op als je gebeld wordt of als een belangrijk bericht binnenkomt.

Zet onnodige notificaties uit

Bovenstaande brengt ons gelijk bij punt twee: zorg dat je alleen nog notificaties krijgt voor dingen die echt belangrijk zijn. Eigenlijk wil je alleen nog een notificatie krijgen wanneer je iemand echt persoonlijk contact probeert te zoeken. Kies er bijvoorbeeld voor om alleen notificaties van telefoontjes, appjes en berichten te ontvangen en bijvoorbeeld niet van groepsapps of social media kanalen en spelletjes. Deze kun je net zo goed op vaste tijdstippen bezoeken in plaats van iedere keer dat je je verveelt.

Verwijder onnodige apps

Over die spelletjes gesproken, dit kan leuk zijn maar probeer je telefoon toch vooral te gebruiken als nuttige tool. Er gaat vaak veel tijd zitten in spelletjes, terwijl je achteraf gezien je tijd veel beter had kunnen besteden. Het is veel handiger om je smartphone te gebruiken voor nuttige dingen zoals om contact te hebben met andere mensen en om dingen te doen waar je echt wat aan hebt. Denk aan bankieren, een ticket boeken etcetera.

Gooi alle nutteloze apps van je telefoon af en je zult zien dat je hier ontzettend veel tijd mee bespaard. Denk aan game apps, social media apps en apps waarop je video kunt kijken zoals Netflix en YouTube. Mocht je er echt niet zonder kunnen, haal ze dan in ieder geval van je homescreen af zodat je er niet steeds mee geconfronteerd wordt wanneer je smartphone aanzet.

Minder tijd op je smartphone betekent tijd voor leukere activiteiten!

Tot slot: nu je zo veel tijd over hebt, kun je je tijd veel beter besteden. Je hebt meer tijd voor je hobby’s. Oefen met handletteren, werk je journal bij of ga lekker bakken! Er zijn zo veel leuke dingen die je kunt doen buiten beeldschermen en je smartphone om waar je zo veel meer voldoening uit haalt dan een uurtje filmpjes kijken.

Met deze tips lukt het je vast om minder tijd op je smartphone door te brengen.

Geplaatst op Geef een reactie

3 tips: zo kun jij je productiviteit verhogen

Op sommige dagen kun je ontzettend druk zijn, maar aan het einde van de dag jezelf toch afvragen wat je nu eigenlijk gedaan hebt. Omdat je eigenlijk geen duidelijke focus hebt, kan het aanvoelen alsof je na zo’n dag eigenlijk niks bereikt hebt. Zonde! Met deze drie tips zul je je productiviteit verhogen! Zeker weten 😉

Zo kun jij je productiviteit verhogen!

Tip 1: Geef jezelf iedere dag doelen

Stel jezelf iedere dag nieuwe doelen. Zorg er natuurlijk wel voor dat ze haalbaar zijn én dat het er niet te veel zijn. Twee á drie doelen per dag is echt maximaal. Er komen altijd dingen tussendoor waar je niet op gerekend had en die dus je planning in de war gooien. Met minder doelen bereik je uiteindelijk meer, als je ze aan het einde van de dag ook echt af kunt vinken.

productiviteit verhogen

Tip 2: Splits je doelen op in kleinere doelen

Heb je grootste plannen? Dat is mooi! Maar wees wel realistisch. De meeste grote dingen kun je nu eenmaal niet in een maand, laat staan een dag, bereiken. Hak je grote doelen dus op in kleinere doelen en werk op deze manier gericht naar je einddoel toe. Hierbij is het handig om je dag vooraf in te plannen. Bedenk voor jezelf wanneer je de taak gaat doen en hoeveel tijd je hieraan kwijt denkt te zijn. Je zult merken dat hoe vaker je dit doet, hoe beter je wordt in het inschatten van de tijd die een bepaalde taak kost.

Tip 3: doe één ding tegelijk

Hoewel multitasken altijd als iets goeds wordt gezien, is het eigenlijk onderhand wel bewezen dat niemand dit echt goed kan. Wanneer je je op één bezigheid richt kun je veel geconcentreerder werken en zul je merken dat je de taak ook veel sneller af zult krijgen dan wanneer je er drie tegelijk probeert te doen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Ik zou zeggen, pas ze toe en verhoog je productiviteit!

 

Geplaatst op Geef een reactie

Een bullet journal beginnen, hoe moet dat?

Bullet journal - Dotted Rock

Ken je dat? Je hebt een notitieboek voor je werk, een agenda, losse boodschappenlijstjes, nog een boekje voor een privéproject, een dagboek en ga zo maar door. Wie een beetje van schrijven houdt, verzamelt al snel een hele rits boekjes om zich heen. Een bullet journal biedt dan uitkomst!

Bullet journal - Dotted Rock

Maar eerlijk is eerlijk; een groot aantal notitieboeken en losse papieren kan er ook voor zorgen dat je het overzicht kwijt raakt. Waar had je bijvoorbeeld ook alweer opgeschreven welke films je ooit nog wilde zien of wat je vanavond moest halen in de supermarkt?

Wat is een bullet journal dan?

Eigenlijk is een bujo een speciaal notitieboek waarin je alles bijhoudt. Het mooie aan een bullet journal is dat je hem helemaal zelf opzet zodat hij voor jou persoonlijk uitstekend werkt. Je kunt werken met dagelijkse to do lijstjes voor je werk en huishouden, boodschappenlijstjes, een maandplanner, etc. Het komt er eigenlijk op neer dat je het toe kunt voegen in je bujo, als je het op kunt schrijven.


In bovenstaande video wordt alles in slechts drie minuten uitgelegd.

Het opzetten van je bullet journal

Goed, een bullet journal vul je dus helemaal naar eigen inzicht met alles wat te maken heeft met jouw to-do lijstjes, agenda, vakantieplannen, afspraken, werkideeen etcetera. Maar wacht, voor je begint met het volschrijven van je kersverse notitieboek is het handig om wat pagina’s open te laten voor de index. Deze zogenaamde indexpagina’s vul je aan naarmate je bullet journal voller wordt. Ook kun je aan het begin van je bullet journal werken met een legenda.

Welke notitieboeken zijn hiervoor geschikt?

Eigenlijk kun je elk notitieboek omdopen tot een bullet journal. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is de dikte. Wil je lang met hetzelfde notitieboek doen dan kun je beter voor een wat dikker notitieboek met meerdere pagina’s  kiezen zodat je er veel in kwijt kunt. Hou je van variatie en ben je wat sneller uitgekeken op je notebooks dan is een dunner boekje een beter idee.  Ook zou ik eerder een notitieboek met een zachte kaft dan met een harde kaft aanraden. Notitieboeken met een zachte kaft zijn flexibeler en je kunt er bijvoorbeeld makkelijker papieren tussen stoppen of in plakken.

Dotted Rock van de De Groene Meisjes X On The Rocks collectie

Dotted​ ​Rock Paper on the Rock De Groene MeisjesDe Dotted Rock van de De Groene Meisjes X On The Rocks collectie is ideaal om te gebruiken als bullet journal. Dankzij de ‘dots’ op de pagina’s kun je gemakkelijk zelf pagina indelingen maken voor bijvoorbeeld een week- of maandplanning. Het bijzondere aan de boekjes van On The Rocks is dat ze gemaakt zijn steen. Het papier schrijft ontzettend zacht en in waterbestendig Bovendien is er geen boom voor omgehakt en zij er geen milieuonvriendelijke bleekmiddelen nodig om deze boekjes te maken. De boekjes zien er ook nog en super leuk uit dankzij La Nonette die ze geïllustreerd heeft.

Alle facts over de Dotted Rock op een rijtje:
– Planner
– ‘Dotted’ pagina’s voor planningen en overzichten
– 88 pagina’s
– Geheel van steenpapier, dus waterbestendig en duurzaam!

Meer informatie over de Dotted Rock

Inspiratie voor je bullet journal

De mogelijkheden met een bullet journal zijn echt oneindig en als je op op Pinterest en Instagram zoekt onder #bujo of  #bulletjournal kijk je je ogen uit. Mensen maken de meest creatieve pagina’s. En dat is ook het leuke: een bullet journal kan voor iedereen werken. Wanneer je heel creatief bent en je er helemaal in uitleeft, maar ook wanneer je je bullet journal puur uit praktische overwegingen wilt gebruiken om al je planningen en lijstjes in bij te houden. Op de Pinterest pagina van Paperlovers.nl vind je een bullet journal inspiratieboard. Hier zie je dat je echt alle kanten op kunt met een bullet journal. Van heel basic, tot super creatief.

Gratis downloads van PaperLovers.nl

Wij stellen regelmatig gratis downloads beschikbaar op onze website. Sommige kun je gebruiken voor in je bullet journal en andere kun je printen en gebruiken voor naast je bullet journal. Deze handige gratis weekplanner is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken naast je bullet journal. Zo blijft je bullet journal netjes, maar kun je toch op een handige manier je weekplanning bijhouden. Je kunt hem natuurlijk ook in je bullet journal plakken en hem op die manier gebruiken.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en vinden het leuk als jullie hierin meedenken. Heb je dus nog leuke ideeën voor printables, laat het ons dan weten. Wij kijken dan of we het voor je kunnen maken. Stuur je ideeën en inspiratie naar info@paperlovers.nl en wie weet kun je jouw idee binnenkort op deze website terugvinden en gratis uitprinten!

>>Ook interessant: zo maak je een reisdagboek<<